klarnetli şarkılar

5 temel kısımdan oluşan klarnetin parçaları ağızlık,fıçı,üst gövde,alt beden ve kalaktır. Klarnetin parçalarından birisi olan kalak, klarnet üstündeki en geniş kısımdır. Klarnet çalan insanın sol eli yukarı kısımda sağ eli ise klarnetin aşağı kısmını kavrayacak ölçüde belirli bir eğim ile tutulmaktadır. Ağız tarafına yerleştirilen kamış ile beraber klarnet çalan bireyin üflemesi sonucunda hava kamışı titretir ve ortaya ses çıkar.

Diğer üflemeli klarnet da olduğu gibi klarnetin beden kısmında melodileri elde etmemize yarayan ses delikleri bulunur. 19 metal perdeden oluşan klarnet, bu perdelerin açılıp kapatılması sonucunda türlü notaları vermektedir.

Klarnet, üflemeliler ailesi içinde yer almaktadır. Dayanıklılık oranı yüksek ağaçlardan üretilen, görüntüsü bir boruyu andıran nefesli bir müzik aletidir. Ülkemizde oldukça rağbetli olan bu müzik aleti meselesinde herkezin küçük çokça bir fikri vardır. Tam anlamıyla klarnet nedir konusunda benzersiz şekilde bilgiye sahip olanlarımızın sayısı oldukça sınırlı.

Klarnet çalacaklara bir kılavuz olması açısından sizler için bu yazıyı hazırladık.Aynı zamanda klarnet konusu hakkındaki yanlış bilinenleri düzeltmek için "Klarnet nedir?" yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz. Yazımızın ilerleyen evrelerinde aşağıdaki konu başlıkları konusu için bilgilere ulaşabilirsiniz;

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Doğru bilgi

2 Taraflı Havuz İçin Buzdağı

Coğrafyada Küreselleşme Nedir?