yaşam koçluğu sorun çözme yöntemleri

Öncelikle kişinin ya da organizasyonların Koç dendiğinde ne anladıkları ve neler bekledikleri çokça önemlidir. Birçoğumuz "Koç" denilince, ne yiyeceğimizi, ne kadar yiyeceğimizi, kaç Km yürümemiz gerektiğini bize söyleyen şahıs olduğunu zannediyorduk.  yaşam koçluğu  Ancak meslek şekilde kabul edilmesiyle Koçluk, gerçek anlamıyla anlaşılmaya başlandı.

Temelde Koçluk saha ile Koç arasında olmazsa olmaz güven ilişkisine dayanan, Koçluk alanların ilerlemek istediği konuda Koçun doğru ve sağlam soruları karşısında kendisini ve düşüncelerini duymasını sağlayarak etkili bir farkındalık yolculuğudur. ICF' e (Uluslar Arası Koçluk Federasyonu ) göre; Koçluk piyasa ile ortaklık gerçekleştirerek düşünceleri provoke eden yaratıcı bir süreç.

Öncelikle insanı seven, kişiye yakın olmak isteyen, isteklendirme kaynağını insandan, iletişimden ve yardım etmekten sektör psikolojik açıdan sağlıklı insanlar koçluk yapabilir.

Koçluk bir uzmanlık alanıdır. Tamamen disiplinler arası bir faaliyet şeklidir. Yönetim ve eğitim bilimi, psikoloji, NLP ve bunlara aynı pek fazla İlim ve ilimden faydalanır. Bir koçun yaşamı boyunca eğitime yatırım yapması ve kendini bu mekanda devamlı geliştirmeye devam etmesi gerekir. Yaşam Koçluğu eğitimi danışanın kendi belirlediği hedeflere, koçun desteğiyle ulaşması ve sorunlarının üstesinden yalnız başına gelmeyi öğrenmesidir. Koçluk bir gelişim ve kendini keşfetme sürecidir. Süreç boyunca danışan, kendisini daha iyi tanır, potansiyelini keşfeder ve hatalarından ders alarak yetkinliklerini geliştirir. Koçluk; mevcut durumundan, daha iyi bir bir duruma ulaşmak isteyen sıhhatli bireylerle yapılan bir çalışmadır.

Tecrübe Eğitim Kurumları uzmanlık eğitimi ile deneyimli bir koçluk eğitimi alabilir ve koçluğu iş olarak yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Doğru bilgi

2 Taraflı Havuz İçin Buzdağı

Coğrafyada Küreselleşme Nedir?